Herlocatie slipschool is noodzaak voor Hellebos!

Op het militair domein in het Hellebos werden de voorbije maanden heel veel bomen gekapt. De site is gelegen in een biologisch waardevol loofbos dat reeds voorkomt op de Ferrariskaart en dat deel uitmaakt van Europees Habitatrichtlijngebied.

De huidige functie van de site (gebruik als slipschool door de politie) vinden wij niet verzoenbaar met een duurzaam natuurbeheer en de slipcursussen hebben een aanzienlijke impact op het natuurgebied en de omwonenden (lichthinder, lawaaihinder, uitstoot en vervuiling van het grond- en oppervlaktewater). Een herlocatie van deze activiteiten vinden wij een noodzaak om de omgeving en om de natuur te beschermen. Dat zou onder meer ook de kansen verhogen voor verschillende vleermuizensoorten. 

We vinden het schrijnend dat een overheidsinstantie schijnbaar de regels aan haar laars lapt en tegelijk investeert in een volstrekt onduurzaam en voor de natuur nefast project op die locatie. Het zou ons ook verbazen dat er geen alternatieven zijn om rijcursussen te organiseren op plekken die beter geschikt zijn.

DSCN7868

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s