Oproep GeefomNatuur 2018: Steun aankopen natuurgebied in Kampenhout

2018-05-24 (2)

We zijn op zoek naar financiële steun voor recente aankopen van natuurgebied in Kampenhout. Steunen kan door een gift op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt Beheer te Mechelen met vermelding: Project 3909 GoN uitbreiding natuur Kampenhout. Voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest. 

Kampenhout met haar prachtige natuurgebieden zoals het Torfbroek, Hellebos-Rotbos Weisetterbos-Nico De Boevé-natuurgebied en Steentjesbos, vormt mee het hart van de Groene Vallei.

Op een afstand van iets meer dan 10 km van de Grote Markt van Brussel wordt door Natuurpunt in Kampenhout een keten van unieke gebieden uitgebouwd die onder meer zowel belangrijk zijn voor de biodiversiteit als voor de leefbaarheid. Natuurpunt Kampenhout doet grote inspanningen om dit te realiseren.

De unieke natuurwaarden van deze gebieden zijn alom gekend. Maar koken en zeker aankopen van natuurgebieden kost geld. De voorbije periode hebben zich enorme kansen aangediend om deze gebieden duurzaam uit te breiden door aankopen. Kansen die ofwel te nemen of te laten zijn om de natuur hier definitief veilig te stellen en nieuwe natuur te ontwikkelen. Wij kozen om vanuit deze kansen de natuur duurzaam te versterken.

Het Hellebos-Rotbos is met zijn 120 ha natuurgebied één van de grootste van de streek en hier konden we het natuurgebied uitbreiden met 15 ha waardevol Ferrarisbos, waarvan 11 ha op Kampenhout en 4 ha op Steenokkerzeel. Hierdoor wordt ook een groene corridor met de Barebeekvallei gerealiseerd.

Het Steentjesbos werd uitgebreid met 1 ha en in het Torfbroek werd ingezet op uitbreiding en buffering langs de zuidrand door een aankoop van 8 percelen met een oppervlakte van 2 ha.

De klap op de vuurpijl is de uitbreiding van het Weisetterbos-Nico de Boevé natuurgebied met de aankoop van het domein Vogelzang (met een oppervlakte van 6,8 ha) waardoor ook hier een belangrijke groen- en natuurpool gerealiseerd wordt.

Natuurpunt Kampenhout heeft enorme inspanningen gedaan om dit te kunnen realiseren maar de restfinanciering blijft aanzienlijk en overstijgt de mogelijkheden van de afdeling. Daarom doet Natuurpunt Oost-Brabant, vanuit het principe van regionale en streeksolidariteit, een oproep om vandaag nog een storting te doen op project 3909 om deze aankopen mogelijk te maken.

Stort je gift op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt Beheer te Mechelen met vermelding: Project 3909 GoN uitbreiding natuur Kampenhout.

Voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

Wij danken jullie!

Pdf overschrijvingsformulier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s