Infoavond NIP Torfbroek en goedkeuring biodiversiteitsproject

Op donderdag 21 juni 2018 organiseert de VLM i.s.m. het ANB, Natuurpunt en de gemeente Kampenhout, een infomoment over het Natuurinrichtingsproject Torfbroek. Dit infomoment zal plaatsvinden in de refter van de gemeenteschool in Berg (Torfbroeklaan 25). Iedereen is welkom vanaf 20u.

Op 15 februari heeft minister Schauvliege de maatregelen en modaliteiten van dit Natuurinrichtingsproject goedgekeurd. Met de middelen zal in eerste instantie een ondergronds stort worden gesaneerd. Daarna zal het slib uit de twee voormalige visvijvers worden verwijderd zodat ze opnieuw een natuurlijke moerasbiotoop worden. In een latere fase is het de bedoeling dat het oude clubhuis van Visclub De Torfbroeckvrienden wordt gesloopt om opnieuw plaats te maken voor natuur. Verder zal het grachtenstelsel in ere worden hersteld en is het plan om ook in een aantal bijkomende recreatieve voorzieningen te investeren en een bescheiden gebouw voor de ontvangst van groepen en het opbergen van beheermateriaal.

Dankzij steun van de provincie Vlaams-Brabant zullen in het kader van het biodiversiteitsproject “Habitatherstel in functie van koestersoorten in het Torfbroek te Kampenhout”, vrijwel alle historische maaiselhopen afgevoerd kunnen worden ter voorbereiding van het ingestelde Natuurinrichtingsproject.

P1010773

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s