Steentjesbos

Het Steentjesbos is een bos in het noorden van de gemeente Kampenhout. Samen met het Schiplakenbos, het Snijsselsbos, het Hellebos en het Rotbos vormt het een groene corridor tussen Berg, Perk, Elewijt, Kampenhout en Schiplaken.

De Leibeek – Bergbeek loopt door het Steentjesbos en het kerngebied van het bos bestaat uit een gemengd loofbos met kenmerkende voorjaarsflora zoals bosanemoon, dalkruid, donkersporig bosviooltje, sleutelbloem en eenbes. Het bos omvat hoogstammige loofhoutbestanden met vooral zomereik, Amerikaanse eik en ruwe berk. Plaatselijk zijn deze bestanden wel eens verrijkt met kastanje, populier, lork en grove den.

De mix van loofbomen en naaldbomen zorgt voor een gevarieerde fauna in het steentjesbos. Misschien zie je langs de naaldhoutbosjes wel het mooie goudhaantje of de boomklever. Je kan hier ook grote bonte specht, middelste bonte specht, kleine bonte specht, groene specht, zwarte specht, boomklever, boomkruiper, buizerd, matkop, sperwer en havik waarnemen. Ree, konijn, haas en gewone dwergvleermuis worden regelmatig waargenomen in het bos.

Voor kinderen is er een stuk speelbos aangeduid waar ze naar hartelust kunnen ravotten.

Meer info vind je hier.

Conservator: Stefan Vandevenne
e-mail: stefan.vandevenne1@telenet.be
GSM: 0496/47 64 05

DSCN7786

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s