Steentjesbos

Het Steentjesbos is een bos in het noorden van de gemeente Kampenhout. Samen met het Schiplakenbos, het Snijsselsbos, het Hellebos en het Rotbos vormt het een groene corridor tussen Berg, Perk, Elewijt, Kampenhout en Schiplaken.

De Leibeek – Bergbeek loopt door het Steentjesbos en het kerngebied van het bos bestaat uit een gemengd loofbos met kenmerkende voorjaarsflora zoals bosanemoon, dalkruid, donkersporig bosviooltje, sleutelbloem en eenbes. Het bos omvat hoogstammige loofhoutbestanden met vooral zomereik, Amerikaanse eik en ruwe berk. Plaatselijk zijn deze bestanden wel eens verrijkt met kastanje, populier, lork en grove den.

DSCN7786

De mix van loofbomen en naaldbomen zorgt voor een gevarieerde fauna in het steentjesbos. Misschien zie je langs de naaldhoutbosjes wel het mooie goudhaantje of de boomklever. Je kan hier ook grote bonte specht, middelste bonte specht, kleine bonte specht, groene specht, zwarte specht, boomklever, boomkruiper, buizerd, matkop, sperwer en havik waarnemen. Ree, konijn, haas en gewone dwergvleermuis worden regelmatig waargenomen in het bos.

Voor kinderen is er een stuk speelbos aangeduid waar ze naar hartelust kunnen ravotten.

Meer info vind je hier.

Conservator: Stefan Vandevenne
e-mail: stefan.vandevenne1@telenet.be
GSM: 0496 47 64 05

Let op: Honden zijn enkel welkom als ze aangelijnd zijn en op de paden blijven. Dit omwille van de rust van de dieren die in het natuurgebied leven. Ook voor andere wandelaars is het aangenamer wanneer jouw hond aangelijnd is. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s